Dry a Few Apricot Kernels And Then.... |
Dry a few apricot kernels. The benefits of eating dried
apricots that make your big problem easier
Nutritious apricot is a delicious and tasty fruit that has invaluable benefits.
Apricot cultivation is very popular in Pakistan and people love to eat this fruit. At the same time, apricot jam, marmalade, chutney and pickles are also eaten with great relish.
Health treasures are
hidden in apricots. People who eat it do not get cancer. In Gilgit and
adjoining areas, apricots are dried and used all year round.
Dried apricots have
many nutritional benefits, ranging from helping to manage diabetes to reducing
inflammation. You can use dried apricots in your home and buy them from the
market.
Learn more about the
benefits of eating apricots so that you can bring this delicious fruit to your
family today and get full health from it.
Eating apricots eliminates stomach heaviness, heartburn and gas. For this, you should eat dried apricots at 8 in the morning and then drink a glass of chaat lassi. Do this for at least ten days.
In addition, apricot
also relieves sore throat, cold and flu. Even if you get blisters in your
mouth, peeling a few apricots will give you relief.
This fruit
compensates for the lack of blood in the body. Any plant product that contains
iron contains non-ham iron, and it also contains apricots. This type of iron
takes its time to be absorbed by the body, and the longer it stays in the
system, the better the chances of avoiding anemia.
Apricot kernel oil
is considered to be the best for scalp hair. Using its oil does not cause hair
loss and strengthens.
In addition,
applying apricot kernel oil on the face eliminates dryness and if you lightly
massage its oil compartments, it will give you a good night's sleep.
خوبانی کے چند دانے
خشک کر لیں۔ خشک خوبانی کھانے کے وہ فائدے جو آپ کی بڑی مشکل کو آسان بنا دیتے ہیں۔
غذائیت سے بھرپور
خوبانی ایک لذیذ اور لذیذ پھل ہے جس کے انمول فوائد ہیں۔
پاکستان میں خوبانی کی
کاشت بہت مشہور ہے اور لوگ اس پھل کو کھانا پسند کرتے ہیں۔ ساتھ ہی خوبانی کا جام،
مارملیڈ، چٹنی اور اچار بھی بڑے لذت سے کھائے جاتے ہیں۔
خوبانی میں صحت کے
خزانے چھپے ہیں۔ جو لوگ اسے کھاتے ہیں انہیں کینسر نہیں ہوتا۔ گلگت اور ملحقہ
علاقوں میں خوبانی کو خشک کرکے سال بھر استعمال کیا جاتا ہے۔
خشک خوبانی کے بہت سے
غذائی فوائد ہیں، جن میں ذیابیطس کے انتظام میں مدد کرنے سے لے کر سوزش کو کم کرنے
تک شامل ہیں۔ آپ اپنے گھر میں خشک خوبانی استعمال کر سکتے ہیں اور بازار سے خرید
سکتے ہیں۔
خوبانی کھانے کے
فوائد کے بارے میں مزید جانیے تاکہ آپ آج ہی اس لذیذ پھل کو اپنے گھر والوں تک
پہنچا سکیں اور اس سے مکمل صحت حاصل کر سکیں۔
خوبانی کھانے سے پیٹ
کا بھاری پن، سینے کی جلن اور گیس ختم ہوتی ہے۔ اس کے لیے آپ صبح 8 بجے خشک خوبانی
کھائیں اور پھر ایک گلاس چاٹ لسی پی لیں۔ کم از کم دس دن تک ایسا کریں۔
اس کے علاوہ خوبانی
گلے کی خراش، نزلہ زکام اور فلو سے بھی نجات دیتی ہے۔ اگر آپ کے منہ میں چھالے پڑ
جائیں تب بھی چند خوبانی چھیلنے سے آپ کو سکون ملے گا۔
یہ پھل جسم میں خون کی
کمی کو پورا کرتا ہے۔ کسی بھی پودوں کی مصنوعات جس میں آئرن ہوتا ہے اس میں نان ہیم
آئرن ہوتا ہے، اور اس میں خوبانی بھی ہوتی ہے۔ اس قسم کے آئرن کو جسم سے جذب ہونے
میں وقت لگتا ہے اور یہ جتنا زیادہ وقت تک نظام میں رہتا ہے، خون کی کمی سے بچنے
کے امکانات اتنے ہی بہتر ہوتے ہیں۔
خوبانی کا تیل سر کے
بالوں کے لیے بہترین سمجھا جاتا ہے۔ اس کا تیل استعمال کرنے سے بال گرتے نہیں اور
مضبوط ہوتے ہیں۔
اس کے علاوہ خوبانی
کے دانے کا تیل چہرے پر لگانے سے خشکی دور ہوجاتی ہے اور اگر آپ اس کے تیل کے ڈبوں
کی ہلکی مالش کریں گے تو اس سے آپ کو اچھی نیند آئے گی۔
0 Comments